Pep Gimeno, “Botifarra”, porta a Saragossa el cant d’estil

Pep Gimeno, “Botifarra”, és el representant més destacat de la música popular valenciana. El seu extens repertori, forjat al llarg de gairebé cinc dècades, abasta el cant d’estil, les albaes, el cant de treball o els romanços tradicionals, per citar els gèneres populars més abundants en la literatura i la música de tradició oral.

La seva discografia és extensíssima, comptant amb col·laboracions de nombrosos artistes i grups. Entre ella destaca la manyaga i la cura amb el qual elabora el cant valencià, la jota, en la seva versió de cant d’estil o com a jota de ronda, de quints o jota improvisada.

Pep Gimeno realitza en els seus recitals un excel·lent treball, en el qual mostra el cant popular valencià en la seva màxima esplendor, com a folklore que manté la seva presència viva en un poble que el vol i el cuida. Però a més és un exemple a seguir per als qui som conscients de l’enorme valor del nostre folklore. Tant de bo els qui seguissin aquest exemple fossin un Govern d’Aragó que encara està donant pals de cec amb la declaració de Patrimoni Immaterial de la jota i alguns ajuntaments populistes que continuen reduint la jota a baturricos ballant enfront del Pilar!

Pep Gimeno s’acompanyarà d’una de les grans coneixedores de la jota a Aragó, Carmen París, per a fer-nos gaudir d’una vetllada de jotes aragoneses i valencianes amb autèntic sabor popular i amb la dignitat amb la qual la jota es cantava fa ara un segle, igual en les plantacions que en els teatres.

Podrem veure a Pep Gimeno i a Carmen París dijous que ve 24 de novembre de 2022, a les 21 hores, en el C.C. Almozara de Saragossa.