“La Conferència”, amb els germans Hevia

La Conferència és un concert didàctic, una exposició amb música en viu, una conferència, realment, però amb un format innovador que ens trasllada, de mà dels germans Hevia, gaiters asturians, per la vida i la labor realitzada pels músics tradicionals asturians.

Aquest projecte presentat per José Angel i María José Hevia combina el format audiovisual amb la música en viu per a reproduir el so i el context de les agrupacions de música popular del segle XX, des dels gaiters i tamboriteros fins a les grans bandes de gaites que al so dels seus instruments tradicionals animaven els festejos populars.

La Conferència ens trasllada a l’Astúries del segle XX i ens il·lustra, mitjançant una nodrida documentació audiovisual i l’exemple viu dels ponents, la importància dels músics populars en l’època. Una exhibició que llança llum també sobre la labor d’aquests músics a Aragó i en tants altres territoris, labor encara no ben coneguda.

El concert La Conferència tindrà lloc en el Teatre Marín de Terol, el dia 10 de desembre de 2022, a les 19 hores.