Concert nadalenc de O’Carolan

Un clàssic de les festes nadalenques és el concert de cap d’any del grup O’Carolan, que ens oferirà el seu caleidoscopio sonor en un dels seus entorns favorits, El Corazón Verde, el pròxim dia 30 de desembre a les 21.30 hores.

El grup folk O’Carolan va néixer del repertori creat pel músic irlandès Turlough O´Carolan, autor de nombroses peces musicals per a arpa basades en la tradició musical irlandesa, i moltes de les quals es continuen interpretant en l’actualitat.

Inspirat en la seva obra i en els sons de la música tradicional de diversos punts d’Europa, O’Carolan va gravar els seus tres primers discos, Alrededor de una vela, La llave de los sueños i El reloj secreto.

El seu quart disc, Nota de paso, va ser una mirada a la música tradicional d’Aragó amb l’òptica cèltica que va impregnar els seus treballs anteriors. Recentment O’Carolan ha publicat el ser cinquè treball, Caleidoscopio, amb aquesta mateixa perspectiva musical encara que amb una major incidència sobre el folklore musical d’Aragó, i amb la col·laboració del Cuarteto Concuerda.

O’Carolan oferirà un concert a l’ermita de San Medardo, a Benavarri, el dissabte 14 d’agost de 2021, a les 20 hores.

El grup O’Carolan està format per Susana Arregui (violí), Pilar Gonzalvo (arpa irlandesa, acordió diatònic), Ernesto Cossío (guitarra acústica), Julián Ansuategui (percussions) i Miguel Ángel Fraile (gaita de boto, gaita irlandesa, whistles, acordió).