Dance del Rabal en Sant Jordi

Un dels elements imprescindibles de les festes patronals del Rabal saragossà és el tradicional dansi de llauradors en honor a Sant Gregori, que s’interpreta durant el romiatge a l’ermita.

El Dance del Rabal ha estat conservat i interpretat per l’Associació Cultural Royo del Rabal i l’acompanyament musical és a càrrec de l’Escola de Música Tradicional Xixena. En la seva labor de conservació del dansi, l’Associació Cultural Royo del Rabal ha creat noves coreografies, la música de les quals ha estat a càrrec del músic i compositor Pepín Banzo.

L’Associació Cultural Royo del Rabal oferirà el pròxim dia 23 d’abril de 2021, a les 18 hores, un espectacle en el qual podrem gaudir dels balls que componen aquest dansi, a més d’una exhibició de balls tradicionals a càrrec de la Escola de Música Tradicional Xixena i La Xixtén Band.

L’espectacle es pot gaudir en el C. C. Tío Jorge de Saragossa.