Dance del Rabal i balls populars

Un dels elements imprescindibles de les festes patronals del Rabal saragossà és el tradicional dansi de llauradors en honor a Sant Gregori, que s’interpreta durant el romiatge a l’ermita.

El Dance del Rabal ha estat conservat i interpretat per l’Associació Cultural Royo del Rabal i l’acompanyament musical és a càrrec de l’Escola de Música Tradicional Xixena. En la seva labor de conservació del dansi, l’Associació Cultural Royo del Rabal ha creat noves coreografies, la música de les quals ha estat a càrrec del músic i compositor Pepín Banzo.

L’Associació Cultural Royo del Rabal oferirà el pròxim dia 28 de febrer de 2021, a les 12 hores, un espectacle en el qual podrem gaudir dels balls que componen aquest dansi, a més d’una exhibició de balls tradicionals a càrrec de la Escola de Música Tradicional Xixena.

L’espectacle es pot gaudir a la sala saragossana El Sótano Mágico, precisament l’espai en el qual Pepín Banzo duu a terme les seves sessions de màgia, exposicions i tallers tots els caps de setmana.

https://elsotanomagico.com