25 anys en la Jota

Els noms de Nacho del Río i Beatriz Bernad estaran ja per sempre lligats, juntament amb el de Miguel Ángel Berna, al naixement d’una visió diferent, moderna, actual, de la Jota Aragonesa. Beatriz i Nacho van crear una manera de cantar-la i de viure-la que l’alliberava de l’encotillament adquirit durant dècades i li obria nous camins, nous públics, nous escenaris, i la convertia en gènere artístic d’avantguarda.

La col·laboració de Nacho del Río i Beatriz Bernad va donar com a primer fruit l’excel·lent espectacle La Jota Ahir i Avui, que dirigit pel músic Alberto Gambino, amb una gran experiència i àmplia visió en el tractament de les músiques populars de nombrosos racons del món, ha marcat un deixant que uns altres han seguit, enriquint d’aquesta manera l’univers jotero amb noves creacions artístiques i brindant a la Jota Aragonesa l’atenció i l’interès que molts estaments i organismes socials li negaven. Prova d’això és la creació de la Fonoteca de la Jota, per part del Govern d’Aragó, i que dirigeix el mateix Nacho del Río.

Beatriz Bernad i Nacho del Río celebren els 25 anys de la seva primera col·laboració conjunta en la Jota Aragonesa amb un recital que oferiran, del 10 al 13 de desembre de 2020, en el Teatre Principal de Saragossa, acompanyats pels músics Sergio Aso, Juanjo Almarza, Pepín Banzo, Adoración Sánchez, Pedro Beltrán, Jorge Ariza i Víctor Martín, i els ballarins Alicia Guerri i Carlos Gil, sota la direcció musical d’Alberto Gambino. Els recitals tindran lloc diàriament, a les set de la tarda.