El carnestoltes de Bielsa

El Carnestoltes de Bielsa, un dels més típics i coneguts d’Aragó, anuncia ja les dates de la seva celebració, amb les seves mascarades o comparses amb disfresses.

Del 20 al 23 de febrer les trangas terroritzaran a propis i estranys amb els seus esquellotadas, les seves facècies i les seves obscenitats; el onso  sortirà de la seva letargia anunciant l’entrada de la primavera, i les belles i atractives madamas ballaran amb les trangas anunciant la fi dels rigors hivernals, el renaixement de la naturalesa i la volta a la vida d’una societat que ha romàs semiparalitzada durant la freda estació hivernal.

Com a fi de festa, Cornelio Zorrilla serà condemnat a la foguera, pagant així per tots els mals esdevinguts a la vall durant l’any.

Més informació: https://www.bielsa.com/cultura/el-carnaval-de-bielsa/