Xerra-col·loqui amb Mercedes Pueyo

Mercedes Pueyo va realitzar la seva tesi doctoral sobre el dance aragonès. Aquesta recerca va culminar l’any 1961, deixant recollit un immens treball de documentació sobre el fenomen folklòric més ric i més estès d’Aragón.

El treball es va publicar en 1973, aportant una valuosíssima informació a quants en aquells anys començaven a indagar i a tractar de recuperar els nombrosos dansis d’Aragó, desapareguts en la seva pràctica totalitat. Ara la Diputació Provincial de Saragossa ha publicat aquest treball en versió digital, juntament amb una col·lecció d’apèndixs inéditos.

la edició es presentarà en una xerrada-col·loqui amb la mateixa autora que tindrà lloc el dia 17 de maig, a les 18 hores, a la Sala d’Assajos de l’Escola Municipal de Música i Dansa de Saragossa. Abans, a les 11 del matí, es farà una presentació a la Sala de Premsa de la DPZ. I el dissabte 18, en el marc de la jornada Alredol, pitas y cascabillos que se celebra en Sariñena, es farà una altra presentació del llibre, seguida d’una taula rodona en la qual intervindran els investigadors Pedro Mir, Jesús Cáncer, Mario Gros i Carolina Ibor, i d’una actuació del Dance de Sariñena.

Reedició facsímil: https://ifc.dpz.es/publicaciones/ver/id/3754

Apéndices: https://ifc.dpz.es/publicaciones/ver/id/3755