30 anys de O’Carolan

El grup folk O’Carolan celebra 30 anys en els escenaris i ho fa en gran, amb un concert a la sala Mozart de l’Auditori de Saragossa, en el qual oferirà una mostra del seu repertori sota el títol Una altra mirada de la música tradicional aragonesa.

O’Carolan va néixer del repertori creat pel músic irlandès Turlough O´Carolan, autor de nombroses peces musicals per a arpa basades en la tradició musical irlandesa, i moltes de les quals es continuen interpretant en l’actualitat.

Inspirat en la seva obra i en els sons de la música tradicional de diversos punts d’Europa, O’Carolan va gravar els seus tres primers discos, Alrededor de una vela, La llave de los sueños i El reloj secreto.

El seu quart disc, Nota de paso, va ser una mirada a la música tradicional d’Aragó amb l’òptica cèltica que va impregnar els seus treballs anteriors. Recentment O’Carolan ha publicat el ser cinquè treball, Caleidoscopio, amb aquesta mateixa perspectiva musical encara que amb un major protagonisme del folklore musical d’Aragó, i amb la col·laboració del Cuarteto Concuerda.

El concert tindrà lloc el dia 4 de febrer de 2024, a les 11.30 hores, dins del 44 Cicle d’Introducció a la Música que ofereix l’Auditori de Saragossa. En el mateix col·laboraran el Cuarteto Concuerda. i l’Orquestra de Corda de l’Escola Municipal de Música i Dansa de Saragossa.

El grup O’Carolan està format per Susana Arregui (violí), Pilar Gonzalvo (arpa irlandesa, acordió diatònic), Ernesto Cossío (guitarra acústica), Julián Ansuategui (percussions) i Miguel Ángel Fraile (gaita de boto, gaita irlandesa, whistles, acordió).