Matiné Musical’22

El festival Matiné Musical’22 torna a portar al Centre Cívic Delícies de Saragossa els concerts a l’hora del vermú. Aquest any de pre-normalitat ho fa amb quatre grups musicals de diversos estils, entre els quals el folk brilla amb llum pròpia gràcies a la presència dels aragonesos O’Carolan i els castellanoleoneses Fetén Fetén. A ells s’uneixen David Angulo, que presentarà el seu nou disc, i els guitarristes José Luis Arrazola, Alonso Martínez i Tolo Pueyo, els qui presenten un espectacle d’improvisació al rumb dels més diversos corrents musicals.

El grup folk O’Carolan va néixer del repertori creat pel músic irlandès Turlough O´Carolan, autor de nombroses peces musicals per a arpa basades en la tradició musical irlandesa, i moltes de les quals es continuen interpretant en l’actualitat.

Inspirat en la seva obra i en els sons de la música tradicional de diversos punts d’Europa, O’Carolan va gravar els seus tres primers discos, Alrededor de una vela, La llave de los sueños i El reloj secreto.

El seu quart disc, Nota de paso, va ser una mirada a la música tradicional d’Aragó amb l’òptica cèltica que va impregnar els seus treballs anteriors. Recentment O’Carolan ha publicat el ser cinquè treball, Caleidoscopio, amb aquesta mateixa perspectiva musical encara que amb una major incidència sobre el folklore musical d’Aragó, i amb la col·laboració del Cuarteto Concuerda.

El grup O’Carolan està format per Susana Arregui (violí, nykleharpa i viola), Pilar Gonzalvo (arpa irlandesa, acordió diatònic), Ernesto Cossío (guitarra acústica), Julián Ansuategui (percussions) i Miguel Ángel Fraile (gaita de boto, gaita irlandesa, whistles, acordió).

El duo Fetén Fetén el componen a parts iguals els músics burgalesos Jorge Arribas i Diego Galaz, els qui realitzen versions instrumentals de temes extrets de la tradició musical de mig món amb instruments com el violí i l’acordió, als quals s’uneix una varietat d’instruments/artefactes de luthería no convencional, com el xerrac, la flauta cadira de càmping, el recogeval o la paella.

Els concerts de la Matiné Musical’22 tindran lloc els dies 8, 15, 22 i 29 de maig, a les 12.30 hores, en el Centre Cívic Delícias de Saragossa.