Eliseo Parra i Vivere Memento a Saragossa

Les “No Festes” del Pilar porten a l’escenari de la Plaça de Sant Bruno a un dels pesos pesants del folk peninsular, Eliseo Parra, juntament amb el trio Vivere Memento i el seu repertori de música tradicional.

Eliseo Parra és un dels més grans investigadors i divulgadors del folklore musical espanyol. Ha col·laborat amb músics aragonesos com Ángel Vergara o Carmen París, i és un referent en la revitalització de la jota. El seu treball s’ha plasmat en nombrosos discos, l’últim dels quals, Cantar i ballar, serà sens dubte protagonista d’aquest concert.

Vivere Memento combina temes del repertori tradicional aragonès amb alguns cants de l’extens llegat medieval forjat en la memòria dels habitants i les cultures que han poblat la nostra terra al llarg dels segles. Cançons sefardites tradicionals, temes de la compilació de Martin Codax, del Llivre Vermell de Monsterrat, o melodies extretes dels cancioners populars recollits a principis del segle XX, són una mostra d’aquest repertori que María José Hernández, Joaquín Pardinilla i Luis Delgado seleccionen i arreglen per a una varietat d’instruments, no tots tradicionals, amb un bellíssim resultat.

Aquests dos grans de la música tradicional espanyola i aragonesa estaran en la Plaça de Sant Bruno de Saragossa el dia 11 d’octubre de 2021 a les 19 hores.