Jotes i Variants

Els noms de Nacho del Río i Beatriz Bernad estaran ja per sempre lligats, juntament amb el de Miguel Ángel Berna, al naixement d’una visió diferent, moderna, actual, de la Jota Aragonesa. Beatriz i Nacho van crear una manera de cantar-la i de viure-la que l’alliberava de l’encotillament adquirit durant dècades i li obria nous camins, nous públics, nous escenaris, i la convertia en gènere artístic d’avantguarda.

La col·laboració de Nacho del Río i Beatriz Bernad va donar com a primer fruit l’excel·lent espectacle La Jota Ahir i Avui, que dirigit pel músic Alberto Gambino, amb una gran experiència i àmplia visió en el tractament de les músiques populars de nombrosos racons del món, ha marcat un deixant que uns altres han seguit, enriquint d’aquesta manera l’univers jotero amb noves creacions artístiques i brindant a la Jota Aragonesa l’atenció i l’interès que molts estaments i organismes socials li negaven. Prova d’això és la creació de la Fonoteca de la Jota, per part del Govern d’Aragó, i que dirigeix el mateix Nacho del Río.

Beatriz Bernad i Nacho del Río compten amb més de 25 anys de col·laboració conjunta en la Jota Aragonesa i ara ofereixen un recital amb el títol Jotes i Variants, que tindrà lloc el 29 de setembre de 2021 en Biota (Saragossa), a les sis de la tarda, acompanyats pels músics Alberto Gambino, Belén Estage, Nieves Coscuyuela i Sergio Aso i els balladors Alicia Guerri i Carlos Gil.