Música i balls tradicionals per al solstici

L’arribada del solstici d’estiu, una data tan assenyalada en el cicle de l’any tradicional, ha perdut transcendència actualment a causa de la uniformitat de les feines productives. Malgrat això continua sent una data molt celebrada i moltes de les seves tradicions, com les fogueres i el consegüent berenar a la calor de les brases i el ball, es continuen mantenint en nombrosos llocs. L’Escola Xixena i el Dance del Rabal acostumen a convidar-nos cada any a rebre l’estiu amb una revetlla a la manera tradicional, i encara que les circumstàncies sanitàries encara no ens permeten reunir-nos i ballar al voltant del foc, enguany no ens privaran de celebrar l’arribada de l’estiu amb ells, per al que ens ofereixen una mostra de balls tradicionals en el Centre Cívic Tío Jorge de Saragossa, el dia 25 de juny de 2021 a les 18 hores.