Presentació del llibre “El dance de Sariñena”

El dansi és una de les tradicions més benvolgudes i millor conservades de la localitat de Sariñena (Osca).  La representació, que té lloc el dia 2 de setembre en honor de Sant Antolín, inclou pastorada, dits, àngel, dimoni i representació de moros i cristians.

Salvador Trallero, natural de la villa monegrina i autor i editor de diversos treballs sobre costums locals, acaba de publicar el llibre El dance de Sariñena, dedicat a aquesta singular representació dansada que ha estat declarada Festa d’Interès Turístic d’Aragó.

El llibre es presentarà el día 25 d’agost de 2020, a les 20 hores, al cinema-teatro El Molino de Sariñena. L’acte comptarà amb la presència de l’autor, acompanyat pels músics i investigadors Martín Blecua i Pedro Mir, autors del llibre La Gaita de Boto Aragonesa incloïa els textos i melodies del dansi.

En el mateix acte s’inaugurarà una exposició fotogràfica sobre el dansi de Sariñena, que es podrà visitar fins al 25 de novembre.