Ànima de Saraqusta

El XXII cicle de música a l’esglesia saragossana de Sant Pau, organitzat per la Junta Municipal del Centre històric de la ciutat, ofereix una sèrie de concerts al llarg del mes de novembre. Com sol ser habitual, aquests concerts, un cada dijous del mes, es dediquen a formacions de música clàssica abastant una gran varietat d’estils i formes musicals, incloent ocasionalment picades d’ullet a altres ritmes, com és el cas del concert programat per al pròxim 7 de novembre de 2019.

Aquest concert, titulat Ànima de Saraqusta, estarà protagonitzat pel grup Berluna, formació que va acompanyar al ballarí Miguel Ángel Berna en el seu espectacle Mudèjar, però que també ofereix concerts en solitari amb una música que combina la jota i el folk aragonès amb les més variades tendències musicals i particularment el flamenc.

Alberto Artigas (bandurria i llaüt), Jaime Lapeña (violí i viola), Guillermo Gimeno (arxillaüt i guitarra espanyola), Miguel Ángel Fraile (bot, acordió, flautes i gralles), Lourdes Escusol (veu), José Luis Seguer, Fletes (bateria, djembé i darbuka) i Josué Bárres (caixa flamenca i djembé), són els components d’aquesta formació el so de la qual s’endinsa en les més profundes arrels de la música tradicional d’Aragó.

Tots els concerts del cicle tenen entrada lliure fins a completar l’aforament i se celebren a les 20 hores a l’església de Sant Pau, Plaza de Sant Pau, de Saragossa.