Lurte

La banda de folk-metall Lurte participarà el dia 28 de setembre de 2019 en el Iberian Warriors Metal Fest amb el seu repertori de folk bastard i la seva escenografia almogàver.

La música de Lurte, interpretada amb gaites tradicionals aragoneses i contundents percussions, rememora les gestes dels guerrers que van contribuir a estendre els dominis dels reis d’Aragó durant l’Edat mitjana. Caracteritzats com aquells mercenaris interpreten temes musicals relatant les gestes heroicas en les quals es van veure embolicats o evocant la seva enyorada pàtria.

El resultat, tant musical com escenogràficament, és superior.

Lurte animarà també el mercat medieval que es desenvoluparà en Quicena (Osca) amb motiu del Podoactiva Medieval Trail Montearagón. El dissabte 14 de setembre de 2019 oferirà un cercaviles a l’entorn del mercat medieval.