Ronda de Santiago en San Martín del Río

San Martín del Río, a la província de Terol, continua conservant la tradició de la ronda. Una tradició documentada ja fa almenys 160 anys i en la qual, durant els tres dies previs a les festes, el dia de Santiago, es ronda pel poble interpretant les mateixes cobles amb les quals han rondat des de llavors.

Aquest any 2019, la Ronda de San Martín del Río celebra el seu dia gran el 20 de juliol. La ronda començarà a les 20 hores, i anirà precedida d’una mostra de dansi i paloteao que donarà començament a les 19 hores en la Plaça de l’Ajuntament.

Escolta aquí l’entrevista que Óscar Vegas i jo vam fer en 2010 als organitzadors de la Ronda de San Martín del Río:

http://www.aragonradio.es/podcast/emision/la-ronda-de-san-martin-del-rio-en-la-seccion-arafolk-de-es-sabado-es-aragon/