Trobada de gaiteros en Aínsa

En 1988 es va celebrar en Aínsa la primera trobada de gaiteros d’Aragó, que va marcar quin seria el desenvolupament futur de la recentment recuperada gaita de boto aragonesa.  Aquesta trobada va tenir la seva continuació en un altre esdeveniment de dimensions més modestes que es va dur a terme a l’any següent.

Ara, en 2019, torna a realitzar-se una Trobada de Gaiteros d’Aragó en el programa de la qual figuren conferències i taules rodones a càrrec dels protagonistes més destacats del procés de recuperació i divulgació de la gaita de boto aragonesa: Roberto Serrano, Mario Gros, Luis Miguel Bajén, Ángel Vergara, Joaquín Pardinilla i José Luis Sarrablo, a més d’actuacions de La Ronda de Boltaña, La Chaminera i Joaquín Pardinilla Sexteto.

La trobada se celebrarà els dies 14, 15 i 16 de juny en Aínsa.