Homenatge als músics de Mainar

Els músics populars recorrien els pobles d’Aragó amenitzant les festes amb les seves melodies. Des de gaiteros o dolçaineros, en solitari o acompanyats d’un tambor, fins a petites orquestines, qualsevol formació era vàlida per a interpretar, amb arranjaments senzills, les melodies a la moda que portava la ràdio o que els propis músics s’encarregaven d’aprendre on les sentissin i difondre pels llocs que visitaven.

El dia 8 de juny de 2019, a les 19 hores, la localitat saragossana de Mainar rendeix un homenatge als seus tres famosos músics: Joaquín Gómez, Lamberto Funes el cec i José Gómez. Aquests tres tanyedors de guitarra, bandurria, acordió i llaüt recorrien la comarca fent ballar als veïns dels llocs que visitaven. Per a això ha organitzat un concert en el qual una nodrida rondalla interpretarà arranjaments de les peces bailables que aquests músics solien interpretar en les revetlles que animaven. A l’acte assistirà José Gómez, el més jove dels tres músics.