O’Carolan en El Corazón Verde

El grup folk O’Carolan va néixer del repertori creat pel músic irlandès Turlough O´Carolan, autor de nombroses peces musicals per a arpa basades en la tradició musical irlandesa, i moltes de les quals es continuen interpretant en l’actualitat.

Inspirat en la seva obra i en els sons de la música tradicional de diversos punts d’Europa, O’Carolan va gravar els seus tres primers discos, Alrededor de una vela, La llave de los sueños i El reloj secreto.

El seu quart disc, Nota de paso, va ser una mirada a la música tradicional d’Aragó amb l’òptica cèltica que va impregnar els seus treballs anteriors. En l’actualitat, O’Carolan prepara un cinquè treball, Caleidoscopio, amb aquesta mateixa perspectiva musical i amb la col·laboració del Cuarteto Concuerda.

Amb motiu del 8è aniversari de El Corazón Verde, terrassa-bar saragossà, O’Carolan oferirà un concert en el qual mostrarà alguns temes d’aquest nou treball. El concert tindrà lloc el dia 25 de maig de 2019, a les 21.30 horas.

El grup O’Carolan està format per Susana Arregui (violí, nyckelharpa), Pilar Gonzalvo (arpa irlandesa, acordió diatònic), Ernesto Cossío (guitarra acústica), Julián Ansuategui (percussions) i Miguel Ángel Fraile (gaita de boto, gaita irlandesa, whistles, acordió).