Dones de jota 2019

El premi Dones de jota (Mujeres de Jota) va ser instituït pel Centre Aragonés del Port de Sagunt amb la finalitat de reconèixer la trajectòria artística, docent i humana de dones destacades en el món de la jota. En cadascuna de les 12 edicions que, amb la d’aquest any, compte el premi, s’ha atorgat aquest reconeixement a una jotera de suficient renom en tot Aragó i a una altra vinculada al Centre Aragonés del Port de Sagunt.

En l’edició de 2019, el premi anirà a Teresa Pomar Peribáñez, per Aragó, i a Marisol Álvarez Fernández, pel Centre Aragonés del Port de Sagunt.

El lliurament de premis té lloc en el cap de setmana més pròxim al 8 de març, Dia Internacional de la Dona. En aquesta ocasió, la cita serà el dissabte 9 de març de 2019, a les 18 hores, en el Centre Aragonés del Port de Sagunt. L’elenc d’artistes convidats a la gala de lliurament és de primera: Nacho del Río, Lorena Larrea, Toño Julve, Ismael López, Susana Gil, Víctor Bajo, Ana Domínguez, Juanjo AlmarzaVíctor Martín són els noms dels cantadors, músics i balladors que acompanyaran en l’escenari a Teresa i Marisol juntament amb el Grup de Jotes del Centre Aragonés.

Com a complement a l’homenatge del dia 9, s’ha programat una conferència, impartida per César Rubio Belmonte, amb el tema La jota en voz femenina: sus mujeres protagonistas en los albores del S. XX, el dia 6 de març a les 19.30 hores, i un taller d’escriptura creativa, amb el tema Microrrelatos en forma de copla: mujer, Aragón y copla, a càrrec de Toño Julve Marín, el dia 9 de març a les 12.30 hores.