Confèrencia: “Miguel Fleta i la jota”

La relació del gran tenor d’Osca Miguel Fleta i el cant de la jota és el tema de la conferència que impartirà l’escriptor i poeta saragossà Miguel Ángel Yusta, Mayusta, gran coneixedor de la jota aragonesa i autor de diverses col·leccions de cobles.

Encara que Miguel Fleta és internacionalment recordat per la seva carrera lírica, que li va portar a cantar en escenaris com la Scala de Milà i el Metropolitan de Nova York, la jota va estar sempre present en les seves interpretacions ja des de nen, com a aprenent de la jota popular en el si de la seva família jotera; més tard, com frustrat aspirant a jotero professional, i ja en l’apogeu de la seva carrera com a tenor, quan es prodiga en interpretacions de les jotes més populars de la sarsuela i el gènere noi o en recitals i enregistraments al repertori dels quals incorpora sempre la jota.

La conferència tindrà lloc el dia 8 de febrer de 2019, a les 19 hores, en el Centre Soriano de Saragossa.