Nacho del Río en l’Ateneu de Madrid

El cantador Nacho del Río ofereix un recital de jota en l’Ateneu d­e Madrid, dins del cicle de concerts Manuel de Falla que aquesta prestigiosa institució ve organitzant des de l’any 2015 juntament amb la Casa de Granada a Madrid i la Sala Cero Teatro a Sevilla.

El cicle de concerts Manuel de Falla va néixer com un homenatge a l’obra de Falla El Amor Brujo, en el centenari de la seva estrena a Madrid. El seu format original, alternant recitals de flamenc i concerts de música de cambra, s’ha anat ampliant a altres musicas d’arrel popular, comptant en aquesta ocasió amb l’excepcional Nacho del Río, cinc vegades Premi Extraordinari del Certamen Oficial de Jota de l’Ajuntament de Saragossa, a qui acompanyaran la cantadora  Ángela Aured, Premi Extraordinari del mateix Certamen l’any 2010, i una Rondalla Aragonesa dirigida pel mestre  Javier Badules.

Nacho del Río destaca, a més de per el seu cuidat estil interpretatiu, per la seva labor d’estudiós i divulgador dels estils més clàssics, els que van il·luminar la jota aragonesa actual cap a finals del segle XIX. És director de la recentment creada Fonoteca de la Jota, dependent del Govern d’Aragó.

El recital tindrà lloc el dia 13 de gener de 2019, a les 12.30 hores, en la seu de l’Ateneu de Madrid (carrer del Prado, 21).